NIEUW IN EAST BELGIAN RALLY (22 TOT 24 SEPTEMBER)

 

Na de zomervakantie hervat het Kroon-Oil Belgian Rally Championship (BRC) 2022 met  de Ypres Rally (19-21 augustus). In het najaar volgen dan de vier resterende rondes, met hierbij traditioneel de East Belgian Rally (EBR).

De 8e van de 10 manches op de kalender, georganiseerd door TAC Tielt en AMC van Sint-Vith, vindt plaats van 22 tot 24 september. Het speelterrein situeert zicht langs de mooie wegen in de valleien van de vijf gemeenten in het zuiden van de Duitstalige gemeenschap, in het oosten van België (‘Ostbelgien’), namelijk Burg-Reuland, Amel, Büllingen, Bütgenbach en Saint-Vith .
Vertrek en aankomst van de EBR op zaterdag 24 september, zoals gebruikelijk aan het Triangel-complex in Sint-Vith. Elk jaar wordt de East Belgian Rally door de piloten gewaardeerd om de kwaliteit en afwisseling van de etappes in het prachtige landschap van de Eifel en de Ardennen.

De organisatoren hebben een aantal welkome innovaties in het parcours gebracht en werd onlangs gekeurd door RACB Safety Manager Alain Penasse en homologator Michel Lauwers. De EBR viert zelfs zijn terugkeer naar Büllingen en de special van Amel is gloednieuw. De Shakedown vindt plaats op donderdag 22 september in Rodt (Saint-Vith).

De BRC-manche wordt opnieuw aangevuld met de ‘Slowly Sideways’ (historische show) en – voor de tweede keer na de grote première in 2021 – met een regelmatigheidsrally voor klassieke auto’s.
Dankzij Eric Chapa, die de projectmanager is, zal zijn VHRS-deelnemers dezelfde route zien nemen als het BRC.

Info: www.eastbelginrally.be

flyer_EBR_2022_A
????????????????????????????????????