NIEUW IN EAST BELGIAN RALLY (21 TOT 23 SEPTEMBER)

 

Na de de Ypres Rally hervat het Kroon-Oil Belgian Rally Championship (BRC) 2023 met nog dan de vijf resterende rondes, met hierbij traditioneel de East Belgian Rally (EBR).

De 10e van de 13 manches op de kalender, georganiseerd door TAC Tielt en AMC van Sint-Vith, vindt plaats van 21 tot 23 september. Het speelterrein situeert zicht langs de mooie wegen in de valleien van de vijf gemeenten in het zuiden van de Duitstalige gemeenschap, in het oosten van België (‘Ostbelgien’), namelijk Burg-Reuland, Amel, Büllingen, Bütgenbach en Saint-Vith .
Vertrek en aankomst van de EBR op zaterdag 23 september, zoals gebruikelijk aan het Triangel-complex in Sint-Vith. Elk jaar wordt de East Belgian Rally door de piloten gewaardeerd om de kwaliteit en afwisseling van de etappes in het prachtige landschap van de Eifel en de Ardennen.

De organisatoren hebben een aantal welkome innovaties in het parcours gebracht en werd onlangs gekeurd door RACB Safety Manager Alain Penasse en homologator Michel Lauwers. De EBR viert zelfs zijn terugkeer naar Saint Vith en de special van Butgenbach is aangepast. De Shakedown vindt plaats op donderdag 21 september in Espeler (Burg Reuland).

De BRC-manche wordt opnieuw aangevuld met de ‘Slowly Sideways’ (historische show) en voor de derde keer met een regelmatigheidsrally voor klassieke auto’s.
Dankzij Eric Chapa, die de projectmanager is, zal zijn VHRS-deelnemers dezelfde route zien nemen als het BRC.

Info: www.eastbelginrally.be

????????????????????????????????????